onsdag 4 april 2007

Campus


Igår fick jag se universitetets campusområde för första gången. Det är byggt i koncentriska cirklar, som ringar på en vattenyta, vilket är praktiskt för om man går vilse är det bara att gå i någon riktning, så hamnar man rätt förr eller senare. Perfekt för mig.

Universitetsområdet har ett eget köpcentrum. Professorn (som är skotte) skämtade ironiskt om att det hör den kaliforniska kulturen till att det måste finnas köpcentrum överallt. Tyvärr säljer köpcentrumet inte praktiska studentprylar, som pennor och kurslitteratur. Jag såg däremot både frisörer och nail shops*. Det beror på att hela området ägs av ett enda företag, the Irvine Company, som har byggt både universitetet och den lilla staden utanför. Enligt dem passar studentprylar inte in i köpcentrumets "image".

Hela universitetsområdet är bara 40 år gammalt och det expanderar snabbt. Det byggs överallt hela tiden. Byggnaden där mitt labb finns är fortfarande full av flyttkartonger och det är bara toaletterna på nedersta våningen (vi sitter på våning 5) som funkar. Men allt är ju nytt och fräscht såklart.

Vi (Professorns forskargrupp) har gruppmöten varje fredag. Det betyder att någon betydelsefull (?) person kommer och håller någon föreläsning eller seminarium, och efteråt är det happy hour med vin och öl. Jag ser fram emot den upplevelsen.

*Edit 5 april: Idag hittade jag till och med elektrolys och "permanent smink", dvs tatueringar. Inne på universitetets område. Det ni!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sanna, din lilla suput. *hihi*

Så, om inte köpcentret som ligger inom campusområdet, som för övrigt är så pass gigantiskt att det förmodligen skulle behöva egen spårvagnsservice, inte har skolapparel, betyder det att man måste ut utanför campus och leta efter en butik någonstans som kanske kan tänkas sälja sånt, vilket i sig är en ganska substentiell yta med massor av butiker och bostadshus som inte har minsta tanke på att sälja en något studierelaterat alls? Verkar så ineffektivt att det nästan verkar svenskt.

Sanna sa...

Subste... va? Själva staden Irvine har inget centrum, utan ett antal utspridda köpcentrum. Det har av någon outgrundlig anledning planerats på det sättet. Jag vet dock inte hur spännande utbudet är, Irvine är en liten skithåla. Inte mycket större än Gävle. ;)

Vadå suput förresten? Notera att det är vin och öl som bjuds, av vilka jag dricker... inget. Däremot ser jag fram emot den väldigt osvenska upplevelsen att få festa tillsammans med mina lärare...

Anonym sa...

Substentiell=Substantial. Jag har ju ovanan att helt ogenerat översätta engelska ord till svenska, det vet du väl? Även om jag känner mig iallafall hyggligt säker på att substentiell är ett riktigt ord...

Så Irvine är iallafall urskiljbart från resten av "The Greater LA area". Tänkte att det var liksom hoppväxt, lite på samma sätt som att låt oss säga Sollentuna är ett helt avskiljt samhälle från Stockholm... inte.

"...upplevelsen att få festa tillsammans med mina lärare". Inte direkt det jag drömmer om, men vi är alla olika. Hmmmm... Parta med Katalin... Scary...

Sanna sa...

Mina lärare är coola, till skillnad från dina.