lördag 7 april 2007

Ofrivilligt namnbyte

Den här dagen har jag mest åkt buss. Jag blev ju tvungen att åka till socialförsäkringskontoret i Mission Viejo eftersom ragatorna i Long Beach vägrade att hjälpa mig. Nåväl, väl framme i Mission Viejo var det inga som helst problem. Jag fick mitt Social Security Number direkt, utan något trassel och de nämnde inte ens någon tvåveckorsregel. Vilket bara bekräftar att Long Beach-kontoret inte vet vad de sysslar med.

En sak komplicerar det hela dock. Processen kommer att ta 4-6 veckor eftersom det är något konstigt med mitt namn, som gör att de olika uppgifter som singlar runt i olika databaser inte stämmer överens med varandra. Vad det är för fel? Jo, enligt alla dokument är mitt första namn Clara, men jag har skrivit under som Susanna. Man kunde ju tro att det inte skulle spela så stor roll i vilken ordning man valt att arrangera sina namn, men det här systemet är visst inte så flexibelt. På universitetets administrationsavdelning rekommenderar de mig nu att jag börjar kalla mig Clara istället. Tack för den, mamma. :P

För att ytterligare spä på identitetskrisen så är "Sanna" inte något naturligt smeknamn på engelska, så alla är lite osäkra på vad de ska kalla mig. Just nu är det Susanna som gäller, men det är ju så långt och formellt. "Suzy" hatar jag, så det får ingen säga.

Vi var ute och käkade i Long Beach ikväll. Det var trevligt, fast amerikanska restauranger verkar ha samma oskick för sig som japanska, nämligen att servera kranvatten i tron att ingen ska märka det. Båda avslöjas av den distinkta smaken av simbassäng.

Justja, jag missade "Happy hour" på labbet idag, på grund av nämnda bussresa. Men det går ju ett nytt tåg varje fredag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid undrat över folks egenheter att sätta barn tilltalsnamn som nummer två. Hörs ju på ordet "förnamn" att det ska vara först. Uppenbarligen håller USA med mig.

Anonym sa...

Hej o GlaD Påsk

Clara och Sara blir väl fint ihop.
Ska hälsa så mycket från mormor och morfar . De undrar om du har ett eget kök eller om ni delar

Kram Syrran

Sanna sa...

Det finns ett stort kök och ett litet. Vi hyresgäster använder det lilla i första hand, men vi får vara i det stora också.

Anonym sa...

Får vi kalla dig för Clara nu?

linda sa...

Det är samma sak med mig. Anna Linda. :D Skapar iofs inte problem här i Sverige, men väl förvirring. Hehe.

Jobbade med en Susanna i England förra sommaren - 'Suze' var ett vanligt smeknamn. Antingen det eller 'The Swede' (fastän vi var fler). :D

Sanna sa...

Kallades alla svenskar för "The Swede" då, eller blev en av er utsedd till ärkesvensk?

linda sa...

det var bara hon, för hennes namn började på S. :D och 'linda' och 'alex' funkar liksom rätt bra på engelska.